Search Newspan

Get in touch

 

If you would like to arrange a meeting with us to talk in more depth about your project, please enter your details and choose a suitable date below and we’ll get back to you to confirm.

Suggest a Date: dd/mm/yyyy

FREE CONSULTATION & DESIGN SERVICE

If you’d like to arrange a meeting with us regarding our free consultation and design service, please enter your details and choose a suitable date below and we’ll get back to you to confirm.

Suggest a Date: dd/mm/yyyy

Newspan thrilled to work with The Range again

rangep4
Newspan thrilled to work with The Range again

Posted on 19th August 2016 by Newspan

Newspan have been lucky enough to work with The Range on numerous occasions; Plymouth, Exmouth and Swansea to name just a few. Every returning customer is satisfying to us, whether it is a small family run business or a large company such as The Range. We never take it for granted and are always thankful to continue a working relationship.
One benefit of repeat business is we tend to learn what the customer wants from each project and there is limited time spent on creating ‘the vision’. In other words we already know the blueprint and certain materials they will use. High street customers have different needs to that of the garden centre industry, where we also have a lot of work. There is more of an emphasis on useable space and functionality of the building – maximum space for stock and storage with ease of use for customers. While these areas might be applicable to garden centre retail they have to account for a potential longer visit from their customers, something we will cover in the future.

The approach taken by The Range take with design is something that always intrigues us. On a lot of their projects there is a distinguishing feature to make the project stand out. Recently we have fitted a vast perforated steel screen to the length of the exterior of their Plymouth store (shown above). The screen is backlit with LED’s that illuminate the building at night. Other features of this project include our café extension finished in unmistakeable company orange panel. Swansea also has its own showpiece – a vast 7 meter tall screen that leans to 7 degrees and is 140 linear meters long (also shown).

When a company adds elements such as this to projects we get passionate about delivering the final build. At the end of the project we can stand back and be proud of producing something that may not have been “needed” but looks fantastic. That is what we love about design, not only producing what someone needs but what they really want and like.
The next project doesn’t disappoint, Newspan are due to carry out an extension to an existing building which includes some interesting features and materials. We won’t give away too much now, but keep your eyes peeled for a lot of glazing and an interesting panel choice.